Назад
Образователна програма на гръцки език, пилотна цифрова версия.
Реформиране на образователната програма FAST Heroes 112 по време на „локдаун“

Към днешна дата осем училища и 383 деца и техните семейства в Гърция (Солун, Александруполис и Атина) завършиха мисията и станаха FAST герои. Като FAST герои те бяха обучени в клас, за да идентифицират симптомите на инсулт и да потърсят помощ чрез набиране на 112. Разгорещяването на дебата за оставането вкъщи по време на тази пандемия повдигна редица значими въпроси пред местния екип за изпълнение от Департамента по образователна и социална политика на Македонския университет в Солун, Гърция с ръководител доц. д-р проф. Хариклиа Пройос, сертифициран логопед, член на Фондация „Училища за здраве в Европа“ (SHE). След редица дискусии се разбрахме да потърсим нови начини за изпълнение на програмата през тези времена в цифрова форма. Като се има предвид, че карантината и заключването държат децата далеч от техните близки, като бабите и дядовците, изглеждаше като възможност за децата да им покажат колко много ги обичат и им липсват. Същевременно децата се обучават да формират зряло и отговорно отношение по въпросите на здравето, което ще ги съпътства до края на живота им и ще ги направи отговорни граждани.

Нашето решение бе да трансформираме програмата, която се провежда в клас, в поредица от 5 видеоклипа с продължителност 15 минути всеки. Родителите трябваше първо да се регистрират на уебсайта www.fastheroes.com и след това да гледат видеоклиповете в същата последователност, в която бе разработена програмата за провеждане в клас. Видеоклиповете съдържат най-различни интерактивни комбинации от изображения и звук, като цифрово разказване на приказки, ръкоделие, рисуване, игри, мисии и др.

Представянето на програмата бе направено пред 33 деца на възраст 3 – 9 от различни градове в Гърция (Халкида, Елефтеруполи, Кастория, Катерини, Науса, Патра, Пирея, Солун и сега включително Кипър (Лимасол и Никозия)). Като част от програмата родителите трябваше да изпратят снимка след всяка сесия, за да покажат изпълнението на домашните дейности. Екипът беше доволен да види находчивостта на тези семейства и вълнението, което изпитват при изучаването на симптомите на инсулт. По-долу споделяме няколко снимки от нашите малки FAST герои в карантина, участващи в нашата цифрова пилотна версия на програмата.

В резултат на успеха на това дигитално пилотно представяне стартира видеокампанията за семействата в Гърция, в партньорство с фестивала KIDOT.

Надяваме се, че FAST героите ще могат да съберат семейства през това време.

 

Напред
Назад
ВКЛЮЧЕТЕ СЕ

ЗА НАС

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАШИТЕ ГЕРОИ

КАМПАНИЯ В ДЕЙСТВИЕ

ОБЩНОСТ

СОЦИАЛНИ
КУПЕН АРТИКУЛ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО МОНЕТИ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО ДИАМАНТИ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software