Назад
Образователна програма на гръцки език, пилотна цифрова версия.
Реформиране на образователната програма 112 FASTHEROES по време на „локдаун“

Към днешна дата осем училища и 383 деца и техните семейства в Гърция (Солун, Александруполис и Атина) завършиха мисията и станаха FAST герои. Като FAST герои те бяха обучени в клас, за да идентифицират симптомите на инсулт и да потърсят помощ чрез набиране на 112. Разгорещяването на дебата за оставането вкъщи по време на тази пандемия повдигна редица значими въпроси пред местния екип за изпълнение от Департамента по образователна и социална политика на Македонския университет в Солун, Гърция с ръководител доц. д-р проф. Хариклиа Пройос, сертифициран логопед, член на Фондация „Училища за здраве в Европа“ (SHE). След редица дискусии се разбрахме да потърсим нови начини за изпълнение на програмата през тези времена в цифрова форма. Като се има предвид, че карантината и заключването държат децата далеч от техните близки, като бабите и дядовците, изглеждаше като възможност за децата да им покажат колко много ги обичат и им липсват. Същевременно децата се обучават да формират зряло и отговорно отношение по въпросите на здравето, което ще ги съпътства до края на живота им и ще ги направи отговорни граждани.

Нашето решение бе да трансформираме програмата, която се провежда в клас, в поредица от 5 видеоклипа с продължителност 15 минути всеки. Родителите трябваше първо да се регистрират на уебсайта www.fastheroes.com и след това да гледат видеоклиповете в същата последователност, в която бе разработена програмата за провеждане в клас. Видеоклиповете съдържат най-различни интерактивни комбинации от изображения и звук, като цифрово разказване на приказки, ръкоделие, рисуване, игри, мисии и др.

Представянето на програмата бе направено пред 33 деца на възраст 3 – 9 от различни градове в Гърция (Халкида, Елефтеруполи, Кастория, Катерини, Науса, Патра, Пирея, Солун и сега включително Кипър (Лимасол и Никозия)). Като част от програмата родителите трябваше да изпратят снимка след всяка сесия, за да покажат изпълнението на домашните дейности. Екипът беше доволен да види находчивостта на тези семейства и вълнението, което изпитват при изучаването на симптомите на инсулт. По-долу споделяме няколко снимки от нашите малки FAST герои в карантина, участващи в нашата цифрова пилотна версия на програмата.

В резултат на успеха на това дигитално пилотно представяне стартира видеокампанията за семействата в Гърция, в партньорство с фестивала KIDOT.

Надяваме се, че FAST героите ще могат да съберат семейства през това време.

 

Напред
Назад
КУПЕН АРТИКУЛ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО МОНЕТИ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО ДИАМАНТИ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software