ИЗБЕРИ РАЗДЕЛ
1
Какво причинява инсулт
2
Как да предотвратим инсулт
3
Лечението на остър инсулт
4
Знаете ли, че
5
За нас
Връщане към „За страницата“
Напредък
0%
Завърши
Знаете ли, че
На всеки 30 минути пациент с инсулт, КОЙТО Е МОЖЕЛ ДА БЪДЕ СПАСЕН, умира или остава с трайни увреждания.

Защо мислите, че става така?

Интензивното лечение и слединтензивното лечение на пациенти с инсулт е сложна задача, която обикновено може да се извърши само от т. нар. болници с готовност за лечение на инсулт“.

Тези болници разполагат със специализирано оборудване и протоколи, и имат добре репетирани пътеки, за да гарантират, че пациентите с инсулт се лекуват възможно най-бързо и възможно най-безопасно. 

Проучване в една европейска държава показа, че 134болници приемат пациенти с инсулт през определена година, но само 34 от тези болници предоставят на пациентите препоръчаните лечения. Пациент, който се озове в една от 100 болници, която приема пациенти, но не ги лекува по подходящ начин, би имал много по-лоша вероятност да преживее инсулта си с непроменен впоследствие начин на живот.

Точно както никой не би завел бременна жена в очна болница, за да роди бебето си, така и пациентите с инсулт също не трябва да бъдат приемани в болници, които не могат да ги лекуват. Не можем да очакваме от обществото да знае кои болници са с „готовност за лечение на инсулт“ и кои не са. Това не е възможно. Затова обучаваме парамедиците и водачите на линейки да знаят това.

Ето защо, когато се прояви инсулт не трябва да шофирате до най-близката болница и не трябва да се обаждате на приятел, а трябва веднага да повикате линейка. Парамедиците ще знаят коя болница е в състояние бързо да осигури на пациента най-доброто лечение.

България
България
България
България
Бразилия
Канада
Английски език
Грузия
Германия
Гърция
Унгария
Исландия
Италия
Казахстан
Литва
Молдова
Полша
Португалия
Румъния
Руска федерация
Сингапур
Словакия
Южна Африка
Испания
Тайван, Провинция Китай
Украйна
Обединени арабски емирства
Узбекистан
ВКЛЮЧЕТЕ СЕ

ЗА НАС

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАШИТЕ ГЕРОИ

КАМПАНИЯ В ДЕЙСТВИЕ

ОБЩНОСТ

СОЦИАЛНИ
КУПЕН АРТИКУЛ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО МОНЕТИ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО ДИАМАНТИ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software