ЗА FAST ГЕРОИТЕ!
Като FAST ГЕРОИ, нашата мисия е да образоваме света за симптомите и последиците от мозъчните атаки (инсулти).

Знаете ли, че 

  1. На всеки 30 минути пациент с инсулт, КОЙТО Е МОЖЕЛ ДА БЪДЕ СПАСЕН, умира или получава трайни увреждания, тъй като лечението е било проведено в НЕПРАВИЛНАТА БОЛНИЦА.
  2. Повечето пациенти с инсулт не получават лечение, защото ПРИСТИГАТ В БОЛНИЦАТА ПРЕКАЛЕНО КЪСНО.
  3. Средната възраст на пациенти с инсулт е около 70 ГОДИНИ? Това не са просто пациенти, а са баби и дядовци, лели, чичовци, за които се предполага, че имат положително въздействие върху живота на децата ни. Ние не просто се борим с инсулта, ние се борим за повече време на нашите деца с техните баба и дядо герои. 

ИНСУЛТЪТ обикновено се причинява от тромб, който блокира артерията, която снабдява мозъка с кислород и хранителни вещества. Веднага щом това се случи, зоната на мозъка, която се обслужва от тази артерия, започва да умира. Тази прогресивна клетъчна смърт е причината за симптомите, които може да видите, като например: 

  • внезапно увисване на едната половина на ЛИЦЕТО или 
  • внезапна слабост в едната РЪКА и/или 
  • внезапна трудност при използването на две устни за ГОВОРЕНЕ

Когато това се случи, най-важното, което трябва да направите, е да ОСТАНЕТЕ СПОКОЙНИ И ДА ДЕЙСТВАТЕ БЪРЗО (FAST) като ПОЗВЪНИТЕ НА 112. Линейката ще закара пациента със съмнение за инсулт в болница, в която лекарите могат да премахнат тромба, да отпушат артерията, когато това е възможно, и по този начин да ограничат по-нататъшното увреждане на мозъка. Колкото по-бързо се направи това, толкова по-висока е вероятността за пълно възстановяване на пациента. 

Точно, както никога няма да заведем бременна майка да роди детето си в очна болница, така винаги трябва да водим пациенти със съмнение за инсулт в болници, които могат да предложат лечение за пациенти с инсулт. 

Не всички болници са уредени и оборудвани за лечение на пациенти с инсулт. Не може да се очаква от населението да знае кои болници могат да предложат лечение на пациенти с инсулт. Затова най-добре е да се обадите на номер 112.  Службите за спешна медицинска помощ са обучени и знаят кои болници предлагат лечение на пациенти със съмнение за инсулт. 

Като FAST ГЕРОИ нашата мисия е да образоваме света за симптомите на инсулт, защото хората могат да спасят живот, като се обадят на 112, вместо да търсят помощ другаде. 

Вярваме, че всички, млади и възрастни хора, трябва да знаят кой е Зъл Тромб, защо е толкова опасен и как да се преборим с него най-добре. Уебсайтът е създаден, за да обучава и забавлява, докато учи семействата какви са симптомите на инсулт, като ги свързва с номера за спешни повиквания на ЕС – 112, и как да реагират, ако забележат такива симптоми.

Ресурси
Ако искате да разпространите историите и уроците на FAST герой. Моля, не се колебайте да поискате всички инструменти, които сме създали, за да споделяте с хората около вас.
Споделяне
Колкото повече FAST герои можем да създадем, толкова по-добре. Споделете нашата история с приятелите и семейството си и ни помогнете да направим света пълен с герои.
КУПЕН АРТИКУЛ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО МОНЕТИ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО ДИАМАНТИ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software