Назад
BBC – FAST героите като част от поредиците на BBC

Инсултът беше водещата причина за смърт в Бразилия. В края на века пациентите с инсулт в Бразилия имаха много малка надежда за достъп до нивото на грижи, което заслужават.

Този видеоклип на BBC показва невероятни резултати от последните усилия на местната общност за инсулти с помощта и подкрепата на Световната организация за инсулт и Инициатива „Ангели“ за промяна на това.

Те се фокусираха първо върху увеличаването на броя на болниците с готовност за лечение на инсулт и върху подкрепата на тези болници за лечение на пациенти с инсулт според най-добрите налични данни. Те се обърнаха и към службите за спешна помощ в Бразилия, за да се уверят, че пациентите с инсулт са диагностицирани правилно у дома и се откарват само в болници с готовност за лечение на инсулт. Последното начинание беше да се намери начин за обучение на населението за признаците и симптомите на инсулт и как хората трябва да извикат линейка, когато тези симптоми се появят.

За да им помогне с това, СЗО се съгласи да ги подкрепи с изпълнението на кампанията FAST герои. Първите изпълнени стъпки бяха изключително добре приети и въпреки, че поради социално-икономическите обстоятелства в някои региони на Бразилия достъпът до компютри и интернет у дома е ограничен, картичките за съобщения, плакатите и други материали, които децата носеха вкъщи, вършат работата си да обучават бразилската общественост.

FAST героите дори участваха във футболен мач, както се вижда във видеоклипа!

Изключително сме горди, че FAST героите могат да бъдат част от историята в грижата за инсултите в Бразилия и още по-важно – част от историята на всички баби и дядовци, които ще бъдат спасени благодарение на тази важна работа.

Напред
Назад
ВКЛЮЧЕТЕ СЕ

ЗА НАС

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАШИТЕ ГЕРОИ

КАМПАНИЯ В ДЕЙСТВИЕ

ОБЩНОСТ

СОЦИАЛНИ
КУПЕН АРТИКУЛ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО МОНЕТИ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО ДИАМАНТИ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software