Назад
Трудно начало

Въоръжен със страст и еднаква цел, екип от здравни специалисти и експерти в образованието от Департамента по образователна и социална политика към University of Macedonia - Greece, започна работа с Инициатива „Angels“. Един екип се нуждае от име и тъй като мисията на този екип беше да разработи училищно базирани образователни елементи на кампания FAST Heroes/ БЪРЗИ Герои 112, те се нарекоха Super Grand League (SGL).

До този момент инициативата „Ангели“ беше много успешна в това да помага на медицинската общност да подобри грижите за пациентите с инсулт. Те помагат за създаването на нови болници с готовност за лечение на инсулт в нуждаещи се региони. Те също така помагат на съществуващите болници с готовност за лечение на инсулт да подобрят качеството на предлаганите от тях грижи и да работят в тясно сътрудничество със службите на линейките с цел подобряване на диагностицирането на инсулт и гарантиране, че пациентите с инсулт ще се откарват само в болници с готовност за лечение на инсулт. Последното начинание за тях беше да започнат със систематичен процес на обучение на населението, за да могат хората да идентифицират най-често срещаните симптоми на инсулт и да знаят, че трябва да се обадят на линейка, когато тези симптоми се появят. Тъй като пациентите с инсулт обикновено са по-възрастни (средна възраст 70 години), екипът определя тяхната визия „Спасяване на света – по един дядо или баба всеки път“.

За да осъзнаем тази визия, целяхме децата да се забавляват, да бъдат активни и да се учат. Но също така целяхме децата да приемат мисията да учат своите родители и баби и дядовци на това, което са научили.

С разработената 5-седмична програма екипът на SGL беше готов за първия си тест – представяне на кампанията на децата!

През декември 2018 г. екипът на SGL покани няколко семейства за поредица от симулации с цел тестване на отговора на децата и прецизиране на образователните елементи на 5-седмичната програма. По-долу има поредица от снимки, показващи първите по рода си FAST герои, обучавани на симулациите. Екипът на SGL научи много, децата се забавляваха много и най-важното беше, че много искаха да кажат на родителите си всичко, което са научили. Мисията е изпълнена!

Представянето на програмата в първото училище в Солун – гимназия „Анатолия“ в Солун беше невероятно преживяване, тъй като FAST героите официално получиха мисия да Спасят света – по един дядо и баба всеки път. Дори детският психолог в гимназията беше впечатлен от това колко добре беше представено съдържанието и колко положително децата реагираха на него.

Оттогава 383 деца и техните семейства в три града – Солун, Александруполис и Атина – обучават малки деца да приемат мисията да обучат своите родители и баби и дядовци като FAST герои.

Проектът FAST герои никога няма да забрави онези първи моменти, когато този невероятен проект направи първите си стъпки в тази Голяма мисия!

Самостоятелно пилотно представяне, Департамент по образователна и социална политика на Македонския университет, Гърция, 2018 декември и 2019 януари (отляво надясно) Калиопи Цакпуниду (ръководител на проект FAST герои в Гърция), Василия Кунтура, Мария Гудира

 

Самостоятелно пилотно представяне, Департамент по образователна и социална политика на Македонския университет (Отляво надясно) Кристиана Георгусопулу, Александра Самаренци, Магдалини Бутиони от отбора на Supergrand League

 

От ляво надясно) Параскевас Килинцис, Сократис Псомиадис, Панайотис Каунтурас от Supergrand League Team

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

(От ляво надясно) Василия Кунтура, Фредерики Целекиду, Мария Гудира от Supergrand League Team

 

Детска градина към колеж „Анатолия“, януари–февруари 2019

 

(От ляво надясно) Ева Франсис Кулес (FAST 112 посланик), Харис Камариотис (психолог), Хариклия Пройос, Елена Кота (директор на детска градина към колеж „Анатолия“), Ян ван дер Мерве (FAST 112 ръководител на проект), Мария Баскини (Мениджър комуникации), Фрейдерики Целекиду (член на екип Super Grand League)

 

(От ляво надясно) Мария Акритиду (психолог), Хариклия Пройос, Ева Франсис Кулес (FAST 112 посланик), Елена Кота (директор на детска градина към колеж „Анатолия“), Калиопи Цакпуниду (ръководител на проект FAST герои в Гърция)

Напред
Назад
ВКЛЮЧЕТЕ СЕ

ЗА НАС

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАШИТЕ ГЕРОИ

КАМПАНИЯ В ДЕЙСТВИЕ

ОБЩНОСТ

СОЦИАЛНИ
КУПЕН АРТИКУЛ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО МОНЕТИ!
НЯМАШ ДОСТАТЪЧНО ДИАМАНТИ!
Powered by Translations.com GlobalLink OneLink Software